torstai 3. lokakuuta 2013

Herkkujen herkku!



Kaiken maailman herkkujen ihmeellisestä maailmasta aina ykkösenä on ollut minulle korvapuustit! ♥ 
En voi kuvitella mitään muuta parempaa kuin tuore korvapuusti ja kahvi näihin syksyisiin päiviin. Tämän korvapuusti kuumeen takia iloisesti yllätyin löytäessäni viime Pirkka- lehdestä korvari ohjeen. Kateellisena katsoin kuinka hienon näköisiä korvapuusteja kuvassa lojui. Esteettisesti omani eivät ole ehkä ihan A-luokkaa mutta maku mitä mainioin! Aijemmin olen käyttänyt vähän soveltaen erillaisia reseptejä ja sitä mukaa mitä tavaraa löytyy kaapista. Maidon suurkuluttajana maito on aina loppu kaapista kun alan korvareita tehdä, joten maidon korvaan aina vedellä. 


Kaiken kukkuraksi huomenna, 4. lokakuuta, vietetään Korvapuustipäivää! Tottahan toki tälle maittavalle herkulle täytyy oma päiväkin löytyä! Harmillisesti kaikki kanelipullat on jo omasta varastosta kadonneet syöty parempiin suihin! 



              Korvapuustit    n. 30 (ohjeen mukaan 24kpl)

5 dl                    maitoa/vettä
50g                    hiivaa/kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1                        kananmuna
1dl                     sokeria
1rkl                   kardemummaa 
1½tl                  suolaa
n.900g/14dl      vehnäjauhoja
150g                  margariinia 

  •  Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen
  • Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola
  • Alusta jauhot taikinaan vähitellen
  • Lisää pehmeä rasva joukkoon jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa
  • Alusta taikinaa kun se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista ja pohjasta
  • Anna taikinan kohota liinan alla n. 20 minuuttia 

Taikina ennen kohoamista

Taikina kohoamisen jälkeen

Taikinan kohottua, Pirkka-ohjeen mukaan täytyisi jakaa taikina kolmeen osaan ja kaulita siitä n. 30 x 40 cm kokoinen levy. Itse kuitenkin käytän kahden nyrkin taktiikkaa. Otan n. kahden oman nyrkin kokoisen mötikän ja kaulitsen tämän levyksi. Tästä tulee yleensä sopivan kokoinen täytettävä ja työstettävä levy.


Pirkka-lehdessä tuli kanssa ihan omansa resepti kanelipullien täytteeseen, mikä on mielestäni tarpeetonta koska tulee oman maun mukaan aina heiteltyä sokerit ja kanelit taikinaan. Yhden käsittämättömän nerokkaan vinkin tästä kumminkin löysin! Voi, sokeri ja kaneli voidaan jo ennen taikinalevylle pistämistä sulattaa mikrossa yhdessä tahnaksi! Miksi en ole tullut ajatelleeksi tätä? Ensinnäkin, pullat saa täytettyä ja tehtyä paljon nopeammin kuin sillä perinteisellä ripottamistaktiikalla. Ja koska pehmeä voi sitoo kaikki kanelinhiukkaset ja sokerit itseensä, ne eivät karkaile pullan välistä niitä nostaessa pellille ja korvarit pysyvät hyvin kiinni kun voi tarrautuu joka kohtaan. Nerokasta.

Mielenkiintoiselta mössöltä näyttää kyllä..
Sitten vain rullatirullataan taikina pötköksi ja siitä leikataan sitten sopivan kokoisia herkkupaloja ja voidellaan munalla. Halutessasi ripottele sokeria pinnalle. Tämän jälkeen pullat uuniin paistumaan asteessa 225 °C  ja n. 8-10 minuutin ajan. 




Ah.. noita voisi syödä vaikka kuinka monta ♥ 
Ihanaa Korvapuustipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti