Kahvi-suklaakuivakakku (n. 2,4l vuokaan)
250g margariinia
100g taloussuklaata
1dl (oikeaa) kaakaojauhetta
1dl vahvaa kahvia
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
Suklaakuorrute
100g taloussuklaata
50g voita
1 1/2rkl tummaa siirappia
- Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon
- Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut
- Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kahvi
- Lisää joukkoon sokeri, ranskankerma ja kananmunat
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
- Sekoita tasaiseksi
- Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- Paista kakkua 200-asteessa noin 45 minuuttia
- Kumoa kakku heti uunista tarjoilualustalle jäähtymään
- Paloittele suklaa ja nosta kaikki kuorrutteen ainekset teräskulhossa vesihauteen päälle
- Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista
- Valuta kakun pinnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti