torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu tuli ja meni

Joulu meni oikein mallikkaasti, syötiin ja nautittiin rauhassa kotona eikä tarvinnut stressata enää yhden yhtäkään lahjaa. Joulupöydästä löytyi perinteiset herkut laatikoista kinkkuun, mutta yksi noista joulunherkuista on ylitse muiden. Nimittäin makaronisalaatti. Niin kauan kun muistan meidän joulupöydästämme on aina löytynyt herkullista makaronisalaattia, lapsena syötänyäni sitä liian paljon vietin koko joulun sängyssä potien pahaa oloa.. Mutta kun se on niin herkullista. Eli siis perus makaroni-hemapa-majo-kinkku-juusto-tölkki mandariini-suola-pippuri - salaatti.  Ah, joidenkin jouluun kuuluu lihapullat, minun jouluuni kuuluu rakas makaronisalaatti ♥.




Lahjoista löytyi yksi leipomiseenkin liittyvä kapistus nimittäin suklaata käsittelevä leipomiskirja!  Olen melko aloittelija, niin oli hauska saada kirja jossa oli aivan toteuttamiskelpoisia reseptejä, ei liian vaikeita eikä myöskään liian helppoja! Kirjasesta löytyy macarons-, creme brulee-, chilisuklaakastike - reseptejä ja paljon paljon muuta! Eniten houkuttelisi tällä hetkellä tehdä konvehteja, tryffeleitä ja tuulihattuja! Nam! Onneksi alkavat alennukset. Voisi käydä katsomassa parit kirjakaupat läpi jos tarttuisi mukaan lisää ihania leivontakirjoja! Ennenkuin kaikki rahat kaikkioavat ihaniin vaatteisiin.. 



Jouluna tuli vähän leivottua, oma tekemiä papaijavalkosuklaalevyjä lahjaksi (pari palaa meni omaankin suuhun..), tikkarikransseja ja tietysti torttuja! En käsitä miksei ennen ole tullut kokeiltua käyttää perinteisen luumutäytteen sijaan omena-kaneli-marmeladitäytettä? SE OLI TAIVAALLISTA ! Tuli mieleen ihanat munkit mitä sitten ostellaan Kuopion torilta.. Onneksi jäi vajaa purkki jääkaappiin, josko sen ehtisi käyttää vielä loppuun! Mutta nyt takaisin työhön ja arkeen, josko sitä vaikka jo ensi viikolla jaksaisi vääntää jotain herkullista ihan vain huvin vuoksi! ♥ 

Ainiin tähän loppuun voisin vielä lisätä.. en saanut yhtään suklaata joululahjaksi... Mikä meni vikaan ):

Tataa  !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti