Sitruuna-marenkitorttu (24cm)
Pohja3 ¼dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
175g voita
½dl vettä
Täyte
2 ¼dl sokeria
4rkl vehnäjauhoja
1¾dl vettä
1dl puristettua sitruunamehua (n. 1,5 sitruunaa)
5 keltuaista
50g voita
Marenki
5 valkuaista
1 ¼dl sokeria
- Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri
- Nypi sekaisin voin kanssa
- Lisää vesi joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi
- Levitä taikina kevyesti voidellun vuoan pohjalle ja halutessasi reunoille
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia tai kun pohja on saanut kevyesti väriä
- Mittaa sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään
- Lisää vesi sekä puristettu sitruunamehu
- Sekoita tasaiseksi
- Lisää keltuaiset ja voi
- Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen koko ajan
- Kunnes seos pulpsahtaa, kaada se nopeasti paistetun pohjan päälle
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki
- Levitä marenki tortun päälle
- Laita uuniin vielä n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti