perjantai 29. tammikuuta 2016

Hi Hat - muffinssit

Hi Hat- muffinseja on tehnyt mieli pitkään kokeilla, mutta olen aina pelännyt, etteivät ne onnistuisi haluamallasi tavalla. No, ehkeivät omani ole kedon kauneimpia kukkasia, mutta melko lähelle pääsin sitä mitä havittelin! Näitä voisi tehdä näin ystävänpäivän alla ystäville ja rakkaille. Siskoni oli tällöin käymässä ja tahtoi kotiin viedä vielä yhden ja kätevästi taittelimme pahvisesta popcornkupista korkean yhden muffinssin laatikon! Pirkka-niksit, täältä tullaan! Pahvisia popcorn astioita löytyy mm. Tigerista. Tarkoituksella tein kuorrutetta reippaasti, ettei se vain loppuisi kesken. Sitä jäi loppujen lopuksi sen verran, että lopusta marengista sai noin pellillisen marenkeja.



        Hi Hat - muffinssit (10kpl)

1,5dl sokeria
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
100g taloussuklaata
2rkl kahvia
3 kananmunaa

  • Sulata suklaa ja siirrä se jäähtymään
  • Sekoita sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon
  • Lisää jäähtynyt sula suklaa taikinaan
  • Sekoita ja lisää kahvi
  • Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin
  • Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia


     Marenkikuorrute

4dl sokeria
0,6dl vettä
3 kananmunan valkuaista
1tl vaniljasokeria

170g taloussuklaata
1,5rkl ruokaöljyä


  • Laita sokeri, vesi ja valkuaiset lämmönkestävään kulhoon
  • Sekoita sähkövatkaimella noin minuutti
  • Laita kattilaan vähän vettä, niin että se juuri ja juuri kiehuu.
  • Laita lämmönkestävä kulho kattilan päälle, niin ettei se koske veteen
  • Vatkaa korkeimmalla nopeudella noin 10-12 minuuttia
  • Ota kulho pois lämmöltä, lisää vanilja sekä väriaine (ei pakollinen) ja jatka sekoittamista vielä         pari minuuttia
  • Seos jäykistyy vielä viiletessään
  • Pursota marenki muffinsien päälle ja siirrä jääkaappiin asettumaan vähintään puoleksi tunniksi
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää öljy joukkoon
  • Anna suklaan jäähtyä hetken ennen kuorruttamista
  • Kasta marenkipäällysteiset muffinssit suklaaseen tai valuta suklaa näiden päälle lusikalla
  • Laita muffinssit jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi


  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti