tiistai 27. elokuuta 2013

Suklaa, chocolate, choklad, cioccolata ..


Nyt oli aivan pakko tehdä viikonloppuna muffinsseja, kun monta sataa paperivuokia löytyy ja ikinä ei tule niitä tehtyä! Halusin myöskin hieman sammuttaa suklaanhimoani, joten päädyin siis tekemään minttusuklaamuffinsseja, nam! Resepti on helppo myös ensikertalaisille ja melko nopea!


             Minttusuklaamuffinssit    n. 12 kpl 

1                    Pätkis Mini Bites -pussi
150 g             margariinia
1 ½ dl            sokeria
2                    munaa
3 ½ dl            vehnäjauhoja
2 tl                 leivinjauhetta
2 ½ rkl           kaakaojauhetta
1 ½ dl            maitoa tai kermaa 



  •  Pilko puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sisälle. 
  • Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. 
  • Lisää munat yksitellen.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon tai kerman kanssa. 
  • Lisää suklaarouhe varovasti sekoittaen.  




Jaa taikina paperivuokiin niin, että pohjalle tulee pieni kerros taikinaa, tämän päälle Pätkis ja vielä päälle vähän taikinaa peittämään Pätkiksen. 

Paista 225°C n. 12-15 minuuttia ja anna jäähtyä.


  
En halunnut koristella perinteisesti vain jollakin kuorrutteella, vaan halusin myös tehdä syötäviä koristeita kaunistamaan muffinssejani! Siispä päätin tehdä nopeita ja simppeleitä perhoskoristeita! 


  Perhosten tekemiseen tarvitset piparkakkumuotin tai perhosleikkurin, näitä löytyy alan liikkeistä upeita eri variaatioita. Massana voit käyttää marsipaania ( paitsi jos olet allerginen pähkinälle ), sokerikuorutetta ( paras vaihtoehto ) sekä kaulintamassaa. Kaulintamassaa oli tällä hetkellä kaapissa ja sopivan värisenäkin joten päädyin siihen. Tähän tarkoitukseen kaulintamassaa ei suositella varsinkaan jos koristeet ovat tarkoitettu isoiksi ja painaviksi, taikka teet ne hirveällä kiireellä. Nyt kun tein kumminkin melko pieniä koristeita, päätin että se saa kelvata. 
Perhosten koristeluun otin myöskin kimallejauhetta (väri vaihtui kyllä kullasta, lumenvalkeaan). Muffinssien päälle vielä ripottelin muutaman sokerirakeen.  

Ei nyt mikään paras kuva..

Ja tada! Kuorrutus on jälleen hyydykejauhe/kermasekoite mitä olen aijemminkin käyttänyt myöskin täällä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti