Jo pitkään on päässä pyörinyt tämä idea, nimittäin petal ombre cake, eli vapaasti suomennettuna liukuvärjätty terälehti kakku! Hirveän kauniita ihmiset ovat niistä saaneet ja päätin siis toteuttaa kanssa oman terälehtikakkuni viikonloppuna. Tarkoituksena ei ollut kumminkaan ollut tehdä ns. "syötäväksi" kakkua vaan ihan treenin ja kokeilun mielessä koristella. Päädyin siis tekemään perus mokkapala pohjan josta sitten leikkasin sopivan kokoisia kerroksia pinottavaksi päällekäin.
Vóila! |
En halunnut tehdä tajuttomattoman kokoista kakkua, koska siitä jäisi kumminkin puolet syömättä joten mokkapala pohjasta leikkasin kulhon avulla sopivan kokoisia paloja. Kostutin palaset ja laitoin väliin viimeksi tekemäämme omenahilloa, NAM! Ja sitten yöksi jääkaappiin.
Näppärästihän tämä käy! |
Sokerikreemi (n. 24cm halkaisijalle)
125g margariinia½tl vaniljasokeria
250g / 4dl tomusokeria
1rkl vettä
- Pehmennä margariini sähkövatkaimella
- Lisää vaniljasokeri
- Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähitellen samalla vatkaten
- Lisää vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa
Minulle riitti kaksi reipasta ruokalusikallista kreemiä per kerros kuorruttamaan sen puolelta toiselle.
Kannattaa aloittaa pursottamalla alkuperäisellä kreemin värillä, sillä tavoin osaa sitten jo hahmotella kuinka paljon massaa tulee per kerros, sekä jos sitä jää yli niin kreemiä voi värjätä jos muista kerroksista loppuu sokerikreemi kesken.
Aloita pursottamalla pallo kakun alaosaan. Tämän jälkeen voit vetää joko lusikalla (kuten itse käytin paremman puutteessa) tai levityslastalla nuolen osoittamaan suuntaan. Tämän jälkeen jatka samaa kunnes pääset kiertämään koko kakun. Itse lopetin liitos kohdan vain pienellä pallolla. Hieman hankalaa olisi saada sinne vielä yksi terälehti väännettyä. Tämä pallon tekeminen ei kuitenkaan lopputulosta huononna!
Liuta lusikkaa/levityslastaa nuolen merkitsemään suuntaan.
Vinkki! Kastele lusikkasi lämpimässä vedessä, jotta levitys onnistuu sileämmin.
Samalla kun siirryt ylemmäs kerroksissa lisää hieman elintarvike väriä kreemiin, sekoita sähkövatkaimella ja siirrä sokerikreemia taas lusikalla pursotinpussiin. Tässä vaiheessa jo osaat hieman arvioida kuinka paljon menee kreemiä per kerros. Ota kuitenkin sen verran pussiin että siitä jää jokaista väriä myös päällisen koristelemiseen.
Kuvassa näkyy myös Wiltonin pinkki elintarvikeväri mitä käytin värjäämisessä! |
Ensi kerralla parempi onni! Tämänhän takia sitä harjoitellaankin :)
Herkulliset värit! |
Itse tein päällysen niin, että aloitin vaaleimmalla kreemeillä rakentamaan taas terälehtiä ympyrän muodossa, aina ulospäin suurentuen ja kunnes alkoi tila loppumaan kesken tein pieniä "huippuja" loppu kierrokset. Tuli kyllä nätti täytyy nyt ihan itse sanoa!
Tosi nätti kakku, ihanat värit! Voi kun tulisi juhlat niin pääsis kokeilemaan :)
VastaaPoistaKiitoksia paljon! :) Ei se kakku niitä juhlia tarvitse! ;)
PoistaOnpas hieno kakku! Oikeen herkkuvärit!
VastaaPoistaKiitos paljon, oli myös herkku sisältä! :)
Poista