maanantai 23. syyskuuta 2013

Vaaleanpunainen pilviunelma


Jo pitkään on päässä pyörinyt tämä idea, nimittäin petal ombre cake, eli vapaasti suomennettuna liukuvärjätty terälehti kakku! Hirveän kauniita ihmiset ovat niistä saaneet ja päätin siis toteuttaa kanssa oman terälehtikakkuni viikonloppuna. Tarkoituksena ei ollut kumminkaan ollut tehdä ns. "syötäväksi" kakkua vaan ihan treenin ja kokeilun mielessä koristella. Päädyin siis tekemään perus mokkapala pohjan josta sitten leikkasin sopivan kokoisia kerroksia pinottavaksi päällekäin.

Vóila!
Ensiksi täytyy aloittaa tekemällä siis mokkapala pohja. Itse tein jo edellisenä iltana jotta saan rauhassa keskittyä pinoamaan ja koristelemaan kakkua. Päätin tehdä kuorrutteen sokerikreemistä, jotta pursotuksesta tulisi mahdollisimman sileää, eikä myöskään valuisi minne sattuu.
En halunnut tehdä tajuttomattoman kokoista kakkua, koska siitä jäisi kumminkin puolet syömättä joten mokkapala pohjasta leikkasin kulhon avulla sopivan kokoisia paloja. Kostutin palaset ja laitoin väliin viimeksi tekemäämme omenahilloa, NAM! Ja sitten yöksi jääkaappiin.

Näppärästihän tämä käy!
Yön aikana mukavasti asettunut ja "jähmettynyt" kakku on helpompi koristella, varsinkin kun käyttää raskaasti margariinipohjaista kuorrutetta. Oli vaikea arvioida kuinka paljon kuorrutetta tarvitsisi joten tein sitä sen verran että se riittäisi kuorruttamaan ainakin n. 24cm halkaisijaltaan olevan kakun. Ideaaliahan olisi että tällä sokerikreemillä myöskin kuorruttaisi koko kakun kokonaan ennen kuin alkaa koristelemaan terälehdillä, mutta näin treenikakkuun koin sen olevan turhaa.

          Sokerikreemi (n. 24cm halkaisijalle)

125g            margariinia
½tl               vaniljasokeria
250g / 4dl    tomusokeria
1rkl              vettä

  •  Pehmennä margariini sähkövatkaimella
  • Lisää vaniljasokeri
  • Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähitellen samalla vatkaten
  • Lisää vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa
 Tässä vaiheessa voit vielä lisätä margariinia tai tomusokeria riippuen haluamastasi koostumuksesta!
Minulle riitti kaksi reipasta ruokalusikallista kreemiä per kerros kuorruttamaan sen puolelta toiselle.


Kannattaa aloittaa pursottamalla alkuperäisellä kreemin värillä, sillä tavoin osaa sitten jo hahmotella kuinka paljon massaa tulee per kerros, sekä jos sitä jää yli niin kreemiä voi värjätä jos muista kerroksista loppuu sokerikreemi kesken. 

 Aloita pursottamalla pallo kakun alaosaan. Tämän jälkeen voit vetää joko lusikalla (kuten itse käytin paremman puutteessa) tai levityslastalla nuolen osoittamaan suuntaan. Tämän jälkeen jatka samaa kunnes pääset kiertämään koko kakun. Itse lopetin liitos kohdan vain pienellä pallolla. Hieman hankalaa olisi saada sinne vielä yksi terälehti väännettyä. Tämä pallon tekeminen ei kuitenkaan lopputulosta huononna!


Liuta lusikkaa/levityslastaa nuolen merkitsemään suuntaan.
Vinkki! Kastele lusikkasi lämpimässä vedessä, jotta levitys onnistuu sileämmin. 
Samalla kun siirryt ylemmäs kerroksissa lisää hieman elintarvike väriä kreemiin, sekoita sähkövatkaimella ja siirrä sokerikreemia taas lusikalla pursotinpussiin. Tässä vaiheessa jo osaat hieman arvioida kuinka paljon menee kreemiä per kerros. Ota kuitenkin sen verran pussiin että siitä jää jokaista väriä myös päällisen koristelemiseen.

Kuvassa näkyy myös Wiltonin pinkki elintarvikeväri mitä käytin värjäämisessä!
Tee ylös vielä muikea lopetus tyylisi mukaan! Petaalien tekeminen ylös onnistuu hyvin jos on tasapaksut kerrokset (eli ei siis Pisan kaltevaa tornia) ja viimeinen kreemikerros loppuu täydelliseen, ei puolikkaaseen kerrokseen. Itsellenihän kävi nämä molemmat, vino kakku sekä värikerrosten melkein-ehkä-oikein pursottaminen.
Ensi kerralla parempi onni! Tämänhän takia sitä harjoitellaankin :)

Herkulliset värit!

Itse tein päällysen niin, että aloitin vaaleimmalla kreemeillä rakentamaan taas terälehtiä ympyrän muodossa, aina ulospäin suurentuen ja kunnes alkoi tila loppumaan kesken tein pieniä "huippuja" loppu kierrokset. Tuli kyllä nätti täytyy nyt ihan itse sanoa! 



Syysiltaan hempeyttä ja mieli hattarapilvihuuruun !

4 kommenttia:

  1. Tosi nätti kakku, ihanat värit! Voi kun tulisi juhlat niin pääsis kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Ei se kakku niitä juhlia tarvitse! ;)

      Poista
  2. Onpas hieno kakku! Oikeen herkkuvärit!

    VastaaPoista