maanantai 18. marraskuuta 2013

Jouluiset puolukkamuffinssit



Tuossa loppu kesästä kun ihana mummomme kävi kylässä, hän oli iloiseksi yllätykseksi ottanut mukaansa tuhottomasti erillaisia marjoja! Vadelmia, mustikoita, puolukoita.. vaikka mitä! Vispipuurohan puolukoista tehtiin jo, nam! Muuten marjat ovat aikalailla olleet koskemattomina pakastimessa. Siispä päätin tehdä vähän jouluteemaisia muffinsseja! En nyt ole aivan varma ovatko puolukat ihan niin joulusia, mutta muffinssit ainakin väritykseltään ovat!





Itse en välitä puolukasta itsessään niin paljon, happamat herkut eivät ole mulle se juttu. Sehän olisi siis hyvä, koska sillon en itse pääsisi herkuttelemaan näitä muffinsseja. Mutta sitten oma rakas äitini meni sanomaan että ne ovat parhaimmat mitä olen tehnyt ja pakkohan mun oli silloin niitä maistaa. Ja DAMN RIGHT, ne on parhaita mufia mitä oon ikinä tehny. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä!
Ohjeen mukaan piti tulla 10 kappaletta muffinsseja, mutta itse täytin niin kukkuraiseksi että tuli vain 7, sopivan pieni erä, ettei jää yhtään ylimääräistä.


            Jouluiset puolukkamuffinssit (7-10kpl)

50g                margariinia
2                    munaa
1¾dl               sokeria
2tl                  vaniljasokeria
1½tl               leivinjauhetta
3dl                 vehnäjauhoja
 ¾                   maitoa 
200g              puolukoita



  • Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
  • Vaahdota munat ja sokeri
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään
  • Lisää jauhoja nuolijalla käännellen vaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa
  • Sekoita taikinaan lopuksi puolukat 





Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Itse ei tarvinnut suojata muffinsseja foliolla, mutta jos omat alkavat tummumaan niin se kannattaa siihen päälle laittaa.


Kuorrute muffinssien päälle kannattaa valmistaa mielellään edellisenä iltana, koska vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää.

             Kinuskikuorrute

2dl            fariinisokeria
2dl            kuohukermaa

  • Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan
  • Kuumenna kiehuvaksi
  • Kaada kulhoon
  • Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään
  • Vatkaa kylmää kuorrutetta kunnes se on valmista pursotettavaksi





Herkullisien puolukkamuffinssien kera voi alkaa kirjoittelemaan Joulupukille joululahjalistaa  

                             

2 kommenttia: