tiistai 26. marraskuuta 2013

Persikka-kermajäätelö


Päätimme viimein kokeilla uutukaista jäätelökonetta jonka voitin Koko Suomi Leipoo - kuvakisasta! Jäätelökone on kaksipaikkainen joten siinä voi samanaikaisesti tehdä kahta erimakuista jäätelöä. Kätevää! Halusin itse tehdä raikasta ja maukasta persikkajäätelöä, persikkaa kun tulee vedettyä melkeinpä joka päivä.
Tämän jäätelön tekeminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä!


              Persikka-kermajäätelö  (n. 8dl)

1,5dl                maitoa
1                      kananmuna
50g                  sokeria
1,5dl                kermaa
½                     vaniljatangon siemenet
100g                pilkottuja persikoita

OBH Nordica -  Ice Cream Tasty Duo 

  • Halkaise vanilijatanko ja kaavi siemenet ulos
  • Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatangon puolikas kattilaan ja anna kiehahtaa
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi
  • Poista vaniljatangon puolikas lämpimästä maidosta
  • Kaada vaniljamaito muna- ja sokeriseokseen ohuena nauhana seosta koko ajan sekoittaen
  • Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa paksuuntua (muistuttaa koostumukseltaan vaniljakastiketta)
  • Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa 
  • Seoksen jäähdyttyä sekoita joukkoon vatkaamaton kerma
  • Siirrä kulho jääkaappiin yöksi
  • Jäätelökoneen käydessä, puolita määrä ja kaada kumpaankin kulhoon puolikas.
  • Kun jäätelö on melkein valmista, voit lisätä persikanpalaset jäätelöseokseen koneen vielä käydessä
  • Anna koneen käydä kunnes jäätelö on valmista (jäätelökoneesta riippuen, omalla n. 20min)



Herkullisen persikkajäätelön tekoon, mars!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti