maanantai 1. joulukuuta 2014

Kahvi-suklaakuivakakku

Pitkästä aikaa, täällä ollaan! Nyt on jäänyt blogi vähäksi aikaa heitteille, on ollut motivaatio aivan nollassa leipomisen suhteen. Mutta koska sopiva syy (ei leipomiselle oikeasti mitään syitä tarvitse..) sattui kohdalle, nimittäin siskoni syntymäpäivä, oli aika jälleen kaivaa essu esiin ja puhaltaa pölyt vispilän päältä.




    Kahvi-suklaakuivakakku (n. 2,4l vuokaan) 

250g margariinia
100g taloussuklaata
1dl (oikeaa) kaakaojauhetta
1dl vahvaa kahvia
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

  Suklaakuorrute

100g taloussuklaata
50g voita
1 1/2rkl tummaa siirappia


  • Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon
  • Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut
  • Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kahvi
  • Lisää joukkoon sokeri, ranskankerma ja kananmunat
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
  • Sekoita tasaiseksi
  • Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
  • Paista kakkua 200-asteessa noin 45 minuuttia
  • Kumoa kakku heti uunista tarjoilualustalle jäähtymään
  • Paloittele suklaa ja nosta kaikki kuorrutteen ainekset teräskulhossa vesihauteen päälle
  • Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista
  • Valuta kakun pinnalle



Iloista joulun odotusta! ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti