Jouluhommia tehdessä on hyvä jos mahdollisimman monta asiaa saa hoidettua hyvissä ajoin! Tämänkin voi tehdä etukäteen ja pistää pakkaseen odottamaan! Kannattaa vielä katsoa tarkempia pakastusohjeita esimerkiksi täältä!
Vaalea Glögijuustokakku (24cm vuokaan)
Pohja
200g Marie-keksejä
125g voita
Täyte
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g omenamarmeladia
2-3rkl kanelia
1dl sokeria
1dl vaaleaa glögiä
- Murusta keksit pieneksi muruksi
- Sulata voi ja sekoita tämä keksimurujen joukkoon
- Painele seos irtopohjavuoan tai tarjoiluastian pohjalle (jälkimmäisessä kuitenkin irtopohjan reunoja käyttäen)
- Nosta kylmään täytteen teon ajaksi
- Laita liivatelehdet likoamaan viileään veteen
- Sekoita tuorejuusto ja omenamarmeladi sekä kaneli keskenään
- Lisää sokeri kermaan ja vaahdota kuohkeaksi
- Kiehauta glögi ja lisää siihen liuenneet liivatelehdet
- Sekoita hyvin ja anna glögin hieman jäähtyä
- Lisää glögi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen
- Yhdistä tuorejuustoseos ja kuohkea kermavaahto kevyesti nostellen
- Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti