perjantai 26. joulukuuta 2014

Vaalea Glögijuustokakku

On jälleen syytä juhlia, nimittäin joulu on taas, joulu on taas.. Sekä poikaystäväni synttärit! Jouluna harvemmin jaksaa ylimääräistä kokkailua ja leipomista harrastaa, mutta nyt vaihtelun vuoksi päätin tehdä synttärikakun, täytyyhän ne kynttilät jostain puhaltaa. Kaiken tuhdin kinkun ja herkullisten torttujen jälkeen on mukava syödä jotain raikkaampaa, joten tällä kertaa sai synttärikakun roolia hoitaa herkullinen juustokakku. Tämän ohjeen kanssa suosittelen käyttämään reunakalvoa, täytettä nimittäin tulee reippaasti enemmän mitä vuoka jaksaa vetää. Itse tein tällä samaisella reseptillä pienen pienen kakun isomman rinnalle, täytyyhän kakkua päästä koemaistamaan  ennen juhlakalulle tarjoilua. Heh.
Jouluhommia tehdessä on hyvä jos mahdollisimman monta asiaa saa hoidettua hyvissä ajoin! Tämänkin voi tehdä etukäteen ja pistää pakkaseen odottamaan! Kannattaa vielä katsoa tarkempia pakastusohjeita esimerkiksi täältä!


     Vaalea Glögijuustokakku (24cm vuokaan)

      Pohja
200g Marie-keksejä
125g voita

    Täyte
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g omenamarmeladia
2-3rkl kanelia
1dl sokeria
1dl vaaleaa glögiä


  • Murusta keksit pieneksi muruksi
  • Sulata voi ja sekoita tämä keksimurujen joukkoon
  • Painele seos irtopohjavuoan tai tarjoiluastian pohjalle (jälkimmäisessä kuitenkin irtopohjan reunoja käyttäen)
  • Nosta kylmään täytteen teon ajaksi
  •  Laita liivatelehdet likoamaan viileään veteen
  • Sekoita tuorejuusto ja omenamarmeladi sekä kaneli keskenään
  • Lisää sokeri kermaan ja vaahdota kuohkeaksi
  • Kiehauta glögi ja lisää siihen liuenneet liivatelehdet
  • Sekoita hyvin ja anna glögin hieman jäähtyä
  • Lisää glögi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen
  • Yhdistä tuorejuustoseos ja kuohkea kermavaahto kevyesti nostellen
  • Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia


Hyvää Joulua kaikille ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti