maanantai 14. lokakuuta 2013

Dramaattiset macaronit


Huh. Pitkän aikaa olen jo pohtinut, uskaltautuisko itsekin kokeilemaan näitä macaron-leivoksia. Pelokkaasti mutta varmalla otteella lähdin siis tätäkin reseptiä toteuttamaan. Muutamat meni aivan pipariksi ja jotkin näistä onnistuivat nätisti. Mutta yksi on varmaa, ensimmäinen ja viimeinen kerta kun macaroneja teen.
Näitä kun ryhtyy tekemään, kannattaa varaa aikaa ja nimenomaan omaa aikaa, koska jos siihen mukaan tulee joku sählä niin ei kyllä tule yhtään mitään. Mutta eihän ne kyllä onnistu edes mestarileipureilta.
Ota syvä henkäys ja leipomaan!




                   Macarons 

100g                      mantelijauhetta
110g                      kananmunan valkuaisia (n. 3 kpl)
200g                      tomusokeria
4rkl                        sokeria       
                              väriainetta



  • Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe
  • Vatkaa sähkövatkaimella kananmunanvalkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua
  • Lisää sitten ruokalusikallinen kerrallaan sokeri vaahdon mukaan
  • Tässä välissä voi lisätä mukaan väriaineen
  • Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää
  • Sekoita manteli/tomusokeriseos nuolijalla vaahdon mukaan
  • Laita taikina pursotinpussiin ja pursoita n. 2cm kokoisia nappeja leivinpaperille
  • Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten
  • Anna macaronien levätä pöydällä tunti ennen paistamista



Ei nyt kaikista ihan täydellisen pyöreitä tullut..
Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista macaroneja n. 10 minuuttia.
Kuoret voi myös pakastaa ja täyttää myöhemmin. 

Valmiit macaronit kannattaa heti jäähdyttyään irrottaa leivinpaperista ja siirtää toiselle odottamaan kuorrutusta. Koko eroja macaroneissa on joten kannattaa siirtää samankokoiset macaronit vierekkäin ja vielä niin että kauniimpi puoli on ylöspäin. 

                Valkosuklaa täyte

40g            valkosuklaata
0,75dl        vispikermaa
100g          mascarponejuustoa


  • Sulata valkosuklaa ja anna suklaan jäähtyä
  • Vaahdota kerma
  • Valuta vielä lämmin suklaa kermaan koko ajan sekottaen
  • Lisää notkistettu mascarponejuusto
  • Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat


Sitten vain täyttelemään macaroneja! 



Valtaa keittiö päiväksi ja näpertäminen voi alkaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti