Huh. Pitkän aikaa olen jo pohtinut, uskaltautuisko itsekin kokeilemaan näitä macaron-leivoksia. Pelokkaasti mutta varmalla otteella lähdin siis tätäkin reseptiä toteuttamaan. Muutamat meni aivan pipariksi ja jotkin näistä onnistuivat nätisti. Mutta yksi on varmaa, ensimmäinen ja viimeinen kerta kun macaroneja teen.
Näitä kun ryhtyy tekemään, kannattaa varaa aikaa ja nimenomaan omaa aikaa, koska jos siihen mukaan tulee joku sählä niin ei kyllä tule yhtään mitään. Mutta eihän ne kyllä onnistu edes mestarileipureilta.
Ota syvä henkäys ja leipomaan!
Macarons
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaisia (n. 3 kpl)
200g tomusokeria
4rkl sokeria
väriainetta
- Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe
- Vatkaa sähkövatkaimella kananmunanvalkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua
- Lisää sitten ruokalusikallinen kerrallaan sokeri vaahdon mukaan
- Tässä välissä voi lisätä mukaan väriaineen
- Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää
- Sekoita manteli/tomusokeriseos nuolijalla vaahdon mukaan
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursoita n. 2cm kokoisia nappeja leivinpaperille
- Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten
- Anna macaronien levätä pöydällä tunti ennen paistamista
Ei nyt kaikista ihan täydellisen pyöreitä tullut.. |
Kuoret voi myös pakastaa ja täyttää myöhemmin.
Valmiit macaronit kannattaa heti jäähdyttyään irrottaa leivinpaperista ja siirtää toiselle odottamaan kuorrutusta. Koko eroja macaroneissa on joten kannattaa siirtää samankokoiset macaronit vierekkäin ja vielä niin että kauniimpi puoli on ylöspäin.
Valkosuklaa täyte
40g valkosuklaata
0,75dl vispikermaa
100g mascarponejuustoa
- Sulata valkosuklaa ja anna suklaan jäähtyä
- Vaahdota kerma
- Valuta vielä lämmin suklaa kermaan koko ajan sekottaen
- Lisää notkistettu mascarponejuusto
- Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat
Sitten vain täyttelemään macaroneja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti