keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Suklainen syyskakku



Näin kauniiden syyspäivien innoittamana tahdoin toteuttaa suklaistakin suklaisemman syyskakun! Ideointi alkoi jo alkuviikosta, mutta täytyi viikonloppua odottaa että saa rauhassa keskittyä jokaiseen komponenttiin kakussa. Jo yhdellä palalla tätä suklaakakkua pystyy vaimentamaan suklaahimon.

Soitto tuli eilen kotoa, paketti olisi haettavissa postista. Ihmettelin että mikä paketti, en ole tilannut mitään. Mtv3lta oli tullut mukava ylläripylläri näin syntymäpäivien alla (vinkvink), olin voittanut kuvakisassa Vaaleanpunaisella unelmallani Koko Suomi Leipoo kilpailussa JÄÄTELÖKONEEN! Äkkiä etsimään kaikkia mahtavia jätskireseptejä ! Voi miten mahtavaa!



                  Suklainen kakkupohja  (24cm vuokaan)


2 dl                vehnäjauhoja
1 ½ dl            perunajauhoja
3 tl                leivinjauhetta
¾ tl               suolaa
2 tl                vaniljasokeria
1 ½ dl            tummaa kaakaojauhetta
150 g            voita tai margariinia
3 ½ dl           sokeria
3                    munaa
3 dl               kädenlämpöistä maitoa


  • Voitele ja korputa vuoka
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
  • Lisää munat yksitellen
  • Sekoita hitaalla teholla alkaen ensin reilusti jauhoja 
  • Tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet maidon kanssa
  • Kaada taikina vuokaan





Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. 
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia paistumisen jälkeen ennen kumoamista. 


Samalla kun kakku on uunissa paistumassa, voidaan keskittyä koristeisiin jotta ne ehtivät sopivasti kovettua. 

Itse halusin tähän kakkuun teemaan sopivat koristeet joten päädyin tekemään ruskalehtiä sekä pihlajanmarjoja. Muutaman kurpitsan tein ylijääneistä massapaloista.


        Lehdet ja kurpitsat

Keltaista ja oranssia kaulinta/sokerimassaa
Punainen ja vihreä väriaine
Musta elintarvikekynä
Piparkakkumuotti
Kapea kärkinen työväline, esimerkiksi hammastikku
Tomusokeria
Kaulin



  • Sekoita oranssia ja keltaista massaa yhteen siten, etteivät värit kokonaan sekoitu, jätä marmorikuvio
  • Kaulitse massa tomusokerin päällä
  • Leikkaa muotilla sopivan verran lehtiä 
  • Hammastikulla vedä lehtiin rantuja
  • Laita kuivumaan haluamaasi asentoon, esimerkiksi munakennoon
  • Loppumassasta voi tehdä lisäämällä punaista pihlajanmarjoja, vihreää lisäämällä kurpitsoja






             Pähkinäsuklaatäyte (24-26cm vuokaan, kahteen väliin)

1 ½ dl           vispikermaa
1 ½ dl           vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ dl           hasselpähkinäjauhetta
hieman        vaniljakreemijauhetta
3½ dl            Nutella-suklaapähkinälevitettä



  • Vaahdota vispikerma
  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
  • Sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe
  • Vaniljakreemijauhetta sen verran että täytteestä tulee sopivan paksua
  • Sivele kostutetun kakun päälle pähkinäsuklaalevitettä
  • Levitä päälle pähkinävaahtoa




Vähän pääsi murenemaan tuo päällinen, mutta sai ne liimattua takaisin kiinni suklaalevitteellä!

Annoin levätä kakun yön yli jääkaapissa, jonka päälle laitoin vielä omenahilloa. Omenahillon sijaan voisi käyttää kyllä jotakin marmeladin tyylistä levitettä, koska tässä oma tekemässä omenahillossa oli pieniä paloja omenoita, joten kuorrutteesta ei tullut täysin sileä. Mutta hei, näinhän sitä oppii! 
Laitoin myös kakun alle pahvista ja leivinpaperista rakennetun aluspahvin, jotta kakun siirtäminen helpottuisi. Siirsin sen jäähdytysritilälle joka oli leivinpaperilla vuoratulla pellillä. 



           Suklaakuorrutus 

130g              tummaa suklaata
1dl                 kuohukermaa 



  • Paloittele suklaa ja sulata se joko mikrossa tai vesihauteessa
  • Lämmitä kerma kattilassa, ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta kuitenkin kättä lämpimämpää
  • Ota kattila liedeltä 
  • Kaada suklaasula joukkoon
  • Sekoita tasaiseksi
  • Voi laittaa takaisin hellalle miedolle lämmölle, kunnes rakenne on täysin sileä
  • Voi lisätä nokareen voita kiiltoa lisäämään
  • Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa sekottaen
  • Kaada kuorrute kakun päälle






Kakku tämän jälkeen jähmettymään jääkaappiin ja koristelu voi alkaa!





                 Pahoittelut pitkästä postauksesta ja miljoonasta kuvasta!

        Suklaista syksyä kaikille!   

                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti