Wienerpitko (1 iso)
Taikina
2½ dl kylmää maitoa
35g hiivaa (n. 2 rkl)
1 muna
½ dl sokeria
1tl suolaa
2tl kardemummaa
50g voisulaa
7½ dl vehnäjauhoja
Kaavilointiin
200g voita
Täyte
n. 200g paiston kestävää marmeladia
2rkl kanelisokeria
Voiteluun
Muna
- Liuota hiiva kylmään maitoon
- Lisää muna, sokeri ja mausteet sekä sulatettu, jäähdytetty rasva
- Lisää jauhot ja sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa
- Anna taikinan levähtää 15 minuuttia jääkaapissa
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 1,5cm paksuiseksi neliöksi
- Levitä kylmä, hieman pehmennyt rasva neliön keskelle kulmittain
- Käännä kulmat levyn keskelle
- Harjaa jauhot pois ja painele levyä kevyesti kaulimella
- Kauli paketti suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita kolminkerroin
- Käännä pakettia 90 astetta ja kauli taas suorakaiteen
- Toista kääntäminen ja kauliminen kolmesti
- Anna taikinan levähtää kaulimiskertojen välillä ja lopuksi jääkaapissa n. 15 minuuttia
- Kauli taikina 1 sentin paksuiseksi suorakaiteeksi
- Levitä päälle marmeladia ja kanelisokeria
- Kääri levy rullaksi
- Leikkaa käärön pintaan saksilla viillot, älä leikkaa pohjaan asti
- Käännä käärön pää siten, että kierteet ovat päällä
- Käännä joka toinen viilto vasemmalle, joka toinen oikealle
- Käännä viimeinen pala ensimmäisen tapaan käärön alle, jotta kierteet tulevat esiin
- Kohota pitkoa noin 15 minuuttia
- Voitele munalla ja paista 225 asteisen uunin alaosassa n. 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti