Jälleen yhtä leivonnan juhlaa, nimittäin laskiainen on täällä ja koska ei nyt pulkkamäkeen pääse täytyihän sitä laskiaispullia tehdä. Pullaa ei ole kyllä sitten lapsuuden tullut tehtyä, korvapuusteja lähinnä. Ihan jännitti että mitenkä mahtaa pullan pyöritys onnistua.
Täytteethän jakaa mielipiteet. Joillekin se mantelimassa on ehdoton ja toisille se on taas ehdoton ei. Omiin laskiaispulliin se on aina kuulunut joten laitoin sekä hilloa että mantelimassaa pulliin.
Laskiaiapullat (15kpl isoa)
Taikina
5dl maitoa
2 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
2tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
n. 15dl vehnäjauhoja
200g huoneenlämpöistä voita
+1 kananmuna voiteluun
Täyte
3dl kermavaahtoa
Vadelmahilloa
150g mantelimassaa
Täyte
3dl kermavaahtoa
Vadelmahilloa
150g mantelimassaa
- Kuumenna maito hieman kättä kuumemmaksi
- Vaahdota kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma
- Lisää joukkoon maito
- Lisää hiiva osaan jauhoista ja lisää tämä nestemmäisiin
- Alusta loput jauhot taikinaan taikinaan
- Lisää pehmennyt rasva
- Alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta
- Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia
- Pyöritä pullat ja anna kohota liinan alla n. 20 minuuttia liinan alla ennen paistoa
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja tai sokeria
- Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia
- Anna pullien jäähtyä
- Halkaise pullat ja levitä puolikkaalle pullalle hilloa ja/tai kiehuvalla vesitilkalla notkistettua mantelimassaa
- Lusikoi päälle kermavaahtoa ja nosta kansi päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti