Hampurilaissämpylät (8kpl)
2,5dl vettä
4rkl maitoa
2tl kuivahiivaa
2rkl sokeria
8dl vehnäjauhoja
1,5tl suolaa
2rkl pehmeää voita
1 muna
Voiteluun
1 muna
(seesaminsiemeniä)
- Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sokeri
- Jätä seisomaan 5 minuutiksi
- Sekoita jauho ja suola, nypi voi jauhojen joukkoon
- Sekoita muna vesi-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi
- Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia, kunnes se kiinteytyy
- Kelmuta taikinakulho ja kohota noin 1-2 tuntia, kunnes se on melkein kaksinkertainen
- Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle
- Jaa taikina 8 osaan ja muotoile niistä litteitä sämpylöitä pellille
- Peitä sämpylät liinalla ja kohota 1-2 tuntia
- Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 200 asteeseen
- Voitele sämpylät munalla ja paista 10-15 minuuttia
Lohkoperunat
n. 1 kg perunoita
1dl oliiviöljyä
Valkosipulin kynsiä
Timjamia
Suolaa
Pippuria
- Kuumenna uuni 200 asteeseen
- Harjaa perunat huolella ja leikkaa ne lohkoiksi
- Huuhtele lohkot kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeellä
- Kaada öljy uunivuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun uunipellille
- Lisää perunat ja kääntele ne öljyssä
- Käännä perunat ylöspäin kuin veneet ja ripottele päälle suolaa ja pippuria
- Lisää myös haluamasi verran valkosipulin kynsiä sekä timjamia
- Paista uunissa 45 minuuttia, tai kun perunat ovat pehmeitä sisältä ja päältä kullanruskea
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti