torstai 27. helmikuuta 2014

Sitruunaiset rahkatortut


Hurraa, ei tällä kertaa muffinsseja! Systeriltä tuli aikaa sitten lainattua nämä suloiset pikkuiset piirakkavuoat, jota olenkin jo moneen kertaan halunnut käyttää, mutta aina on tullut joku toinen juttu mikä oli PAKKO toteuttaa.. Mutta nyt, päätin että tänään on se päivä! Tänään on se päivä kun nuo suloiset vuoat pääsevät vihdoinkin tositoimiin! Nämä sitruunaiset rahkatortut superhelppoja ja nopeita valmistaa!


          Sitruunaiset rahkatortut (7 pientä n. 10cm/ yksi n. 26cm piirakkavuokaa)


           Pohja
125g       voita
1dl          sokeria
1             muna
1½dl       vehnäjauhoja
1dl          perunajauhoja
1tl           leivinjauhetta

          Täyte
400g        sitruunarahkaa
1              muna


  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
  • Lisää muna
  • Lisää seokseen yhdistetyt kuivat aineet
  • Sekoita taikina tasaiseksi
  • Taputtele taikina vuokiin/vuokaan, pohjille ja reunoille
  • Yhdistä täytteen aineet
  • Sekoita tasaiseksi noin minuutin ajan
  • Kaada vuokaan/vuokiin
  • Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia (26cm vuokaa n. 30 minuuttia)
  • Anna jäähtyä



Raikkaita herkutteluhetkiä !


2 kommenttia:

  1. Haluaisin kokeilla noita. Miten hyvin ne lähti irti vuoasta, voitelitko tai jauhoititko ne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Hyvin lähtivät irti, näissä voissa sattui olemaan irrallinen pohja, ilman erillistä voitelua tai jauhottamista. Jos on perinteinen vuoka, kannattaa jauhottaa, että saa nätimmin irti :)

      Poista