lauantai 21. joulukuuta 2013

Piparminttu minidonitsit


Minidonnareita pystyy koristelemaan ja maustamaan oman maun mukaan, näitä voi tehdä vaikka joululahjaksi! Normaalisti ollaan tehty ihan vain tavallisia minidonnareita, mutta näin joulun kunniaksi ajattelin kokeilla vähän uutta makua! Piparminttua ei jouluna kauheasti tule syötyä näiden suklaiden ja muiden jouluherkkujen keskellä joten päätin käyttää niitä tähän reseptiin! Vaikka n. 60 kappaletta näyttää hurjalta määrältä, donitsit valmistuu supernopeaa eikä kauaa nokka tuhise.
Omistan minidonitsipellin (Wilton), enkä ole kokeillut pystyykö näitä tehdä esimerkiksi pursottamalla pellille. Taikina on kyllä niin löysää etteivät ne muodossa kyllä pysyisi.




           Minidonitsit  n. 60kpl

6dl            jauhoja
1,5dl         sokeria
2tl             leivinjauhetta
1tl             suolaa
2dl            maitoa
1               kananmuna
3               piparminttutikkua (tai oman maun mukaan) 






  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää seokseen maito, muna ja voisula
  • Sekoita taikinaksi
  • Leikkaa piparminttutikut mahdollisimman pieneksi ja lisää taikinaan
  • Täytä minidonitsi pelti puolilleen (helpoiten käy kun käytät pursotinpussia)
  • Paista 220 asteessa 4-6 minuuttia tai kun haarukalla painaessa taikina ponnahtaa takaisin ylös
Voitele pelti huolella voilla, jotta saat donitsit kokonaisina irti. Haarukalla voi hieman paiston jälkeen irrotella donitseja reunoista.





Paiston jälkeen kuorruttamiseen käytin Candy Meltsiä. Candy Melts on leivontasuklaata, jota pystyy samalla tavalla sulattamaan kuin tavallista suklaata. Sulatin meltsit vesihauteessa pikku erissä, ja sitä mukaan mitä kuorruttelin dippaamalla donitseja, sulatin lisää. Suklaata meni n. 340 grammaa. 




Lopuksi vielä pikeerillä nopeat koristelut päälle ja valmiita ollaan! Näitä voi pakata vaikka sellofaanipusseihin ja antaa lahjaksi. Donitsit tulee säilyttää suljetussa rasiassa huoneenlämmössä.





  Iloista Joulua kaikille ! 

 

 //EDIT

Nyt kun löysin lisää kuvia vanhemmista donnareista mitä olen tehnyt, ajattelin lisätä ne tänne!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti