maanantai 16. joulukuuta 2013

Raitakakku rusetilla



Joulukuun alussa vietimme siskoni synttäreitä. Halusin tehdä hänelle kakun ja toiveena olikin suklainen mutta raikas kakku! Päädyin tekemään saman suklaakakkupohjan minkälaisen tein Suklaiseen syyskakkuun, tämä kun onnistui melko hyvin. Suklaakakun väliin valitsin appelsiini-shampanja-marmeladin ja persikka-passion hyydykkeen.
Olen jo pitkään ihaillut muiden tekemiä kauniita rusetteja, mitä pystyy rakentamaan massoista, joten rohkaistuin ja päätin kokeilla sitä myöskin itse. Ensimmäinen yritys meni ihan pipariksi, mutta toinen rusetti olikin jo oikein nätti. Tekemällä oppii! Rusetin teko kannattaa aloittaa mielellään 2-3 päivää ennen, jotta kaikki osat ehtivät kuivua. Löysin superhyvän ohjeen rusetin tekoon täältä!




Päällystin kakun kaulintamassalla jonka alle laitoin sokerikreemin. Tällä kertaa korvasin osan tomusokerista kaakaojauholla. Toimii! Sokerikreemi on niin makeaa ja sokerisen makuinen, mutta kun osan korvaa kaakaojauholla maku pehmittyy. Täytyy alkaa suosimaan tätä tapaa tästä lähtien.




Kaulinta- tai sokerimassoja kaulittaessa käytetään tomusokeria!

Raidat tein myös kaulintamassasta. Leikkasin erikokoisia raitoja kummastakin massasta. Kannattaa tarkistaa että palat ovat tarpeeksi pitkät yltämään kokonaan kakun yli.
Raitakakku tarvitsee päälleen jonkin koristeen, koska liitoskohdasta (ainakin omastani) tuli ruma. Raidat voi kiinnittää kakun päälle sivelemällä niihin hieman vettä.
Jatka eripaksuisten ja värisien raitojen lisäämistä kakun päälle kunnes olet itse tyytyväinen lopputulokseen!



Aika viimeistellä kakku koristein! Rusettiin lisäsin vielä hohtoa valkoisella kimallejauheella. Saman efektin saat aikaan käyttämällä helmiäissprayta.


 




Hyvää syntymäpäivää siskorakas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti