Kova on ollut halu tehdä täytettyjä pikkuleipiä, ja löysinkin simppelin reseptin niille. Siitä se ajatus sitten lähti. Reseptissä ei mainittu pitäisikö pikkuleipätaikina laittaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja paljastuihan sekin tieto kun suoraan yritin taikinaa kaulita. Ei tullut niin yhtään mitään. Laitoin siis taikinan vielä pariksi tunniksi jääkaappiin ennen kaulitsemista ja paistamista.
En omista täytekeksi-muotteja, mutta saman asian ajoivat erikokoiset neliömuottini. Hieman enemmän vaivaa mutta ei mitään mistä ei selviäisi.
Täytetyt pikkuleivät
200g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl sitruunamehutiivistettä
- Vaahdota voi ja sokeri keskenään
- Lisää kananmuna
- Lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet
- Sekoita sekaan sitruunamehutiiviste
- Siirrä valmis taikina jääkaappiin vähintään tunniksi
- Tämän jälkeen kaulitse taikina ja leikkaa sopivan verran kansi- ja pohjapaloja
Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia tai kunnes keksinpuolikkaat ovat kypsiä.
Kun keksinpuolikkaat ovat jäähtyneet, levitä valitsemaasi marmeladia tai kiinteää hilloa (mielellään huoneenlämmössä säilytettäviä!) ja paina palaset yhteen. Omaani valitsin herkullista vadelma-marmeladia. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti