torstai 16. tammikuuta 2014

New York Cheesecake



New York, New York... pitkään on mielessä pyörinyt että jonkinlainen juustokakku pitäisi pyöräyttää. Päädyin tähän perinteiseen paistettavaan versioon. Reseptikin oli supersimppeli, ainoa mikä harmittaa on odotella kakun paistumista ja jäähdyttämistä! Pitää odottaa niin mahottoman kauan että pääsee maiskuttelemaan tätä herkkua.


                  New York Cheesecake (24cm)

    Pohja
200g           Digestive-keksejä 
125g           voita
1rkl             sokeria

   Täyte
600g          maustamatonta tuorejuustoa
3dl             sokeria
1½dl          vehnäjauhoja
4                kananmunaa
200g          créme fraichea
2tl              sitruunamehua
2rkl            sokeria

  •  Murskaa Digestive-keksit
  • Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi
  • Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle
  • Paista n. 5-8 minuuttia 170 asteisessa uunissa
  • Anna jäähtyä



Sitten valmista tuorejuustotäyte.

  • Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. 
  • Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. 
  • Lisää joukkoon créme fraiche, sitruunamehu ja sokeri
  • Kaada seos keksipohjan päälle ja paista kakkua noin tunnin verran 165 asteisessa uunissa. 
  • Ota uunista virta pois ja raota uunin luukkua
  • Anna kakun paistua uunissa vielä tunnin ajan
  • Kääri kakku kelmulla  ja laita se vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 




                                               Herkullisia juustokakku hetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti