New York, New York... pitkään on mielessä pyörinyt että jonkinlainen juustokakku pitäisi pyöräyttää. Päädyin tähän perinteiseen paistettavaan versioon. Reseptikin oli supersimppeli, ainoa mikä harmittaa on odotella kakun paistumista ja jäähdyttämistä! Pitää odottaa niin mahottoman kauan että pääsee maiskuttelemaan tätä herkkua.
New York Cheesecake (24cm)
Pohja200g Digestive-keksejä
125g voita
1rkl sokeria
Täyte
600g maustamatonta tuorejuustoa
3dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200g créme fraichea
2tl sitruunamehua
2rkl sokeria
- Murskaa Digestive-keksit
- Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi
- Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle
- Paista n. 5-8 minuuttia 170 asteisessa uunissa
- Anna jäähtyä
- Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
- Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää joukkoon créme fraiche, sitruunamehu ja sokeri
- Kaada seos keksipohjan päälle ja paista kakkua noin tunnin verran 165 asteisessa uunissa.
- Ota uunista virta pois ja raota uunin luukkua
- Anna kakun paistua uunissa vielä tunnin ajan
- Kääri kakku kelmulla ja laita se vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti