perjantai 17. tammikuuta 2014

Appelsiini-salmiakki cupcakes


Pitkästä aikaa tuli hirmuinen himo leipoa muffinseja. Aikani etsin ja löysin hauskan ja raikkaan kuuloisen reseptin. Lisäsin itse taikinaan salmiakki hippuja, jottei pelkästään kuorrutteessa olisi muffinsien juju. Sopivasti tulikin tällä ohjeella, kymmenen kappaletta, ehkä hieman sorbettimaiselta maistuvia muffinseja! Nämä sopisivat mielestäni vaikka lasten juhliin - toki myös meille isommilekin lapsille! Vähän aurinkoa tähän kylmään talveen.


          Appelsiini-salmiakki cupcake (10 kpl)


      Taikina
2            munaa
1 dl        sokeria
100g      sulatettua voita
1 dl        jogurttia
2 dl        vehnäjauhoja
½ dl       perunajauhoja
1½ tl      leivinjauhetta
1½ tl      vaniljasokeria
½ dl       salmiakki hippuja


  • Sekoita sokeri ja munat keskenään puuhaarukalla
  • Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon
  • Lopuksi lisää salmiakki hiput 
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia




      Appelsiini-salmiakki kuorrute
100 g appelsiini tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 rkl salmiakki hippuja




Muffinsien jäähtyessä voidaankin valmistella kuorrute, superhyvää! Käytin pursottamiseen Städterin 14mm tähtityllaa, myöskin tunnettu 1TT-pursotinteränä. Todella monipuolinen terä! Pystyy tekemään vaikka minkälaisia pursotuksia, ehdottomasti joka leipurin vakiokamaa.

  • Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi
  • Lisää salmiakki hippuja ja pursota seos muffinsien päälle
  • Halutessasi lisää hippuja ja/tai nonparelleja koristeeksi




Maittavia muffinihetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti