Viime viikolla olikin ihan kunnon leivontabuumi päällä joten pyöräytin tälläisen marenkisen omenakakun! Herkullista oli, kuten omenaleipomukset yleensäkin, mutta muutamia säätöjä tekisin kyllä reseptiin. Esimerkiksi tässä kohdassa reseptiä
"Kuori tarvittaessa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi."Itse pidän omenapiirakasta jossa omenoihin on jätetty kuoret, joten jätin myös tähän. Suosittelen kumminkin että kuoritte omenat, tulee kakun leikkaamisesta helpompaa. Ehdottomasti leikatkaa omenat kuutioiksi, samasta syystä kun kuoritte, sekä että omenat ehtivät pehmeytyä tarpeeksi.
Mutta muuten, oikein maittava ja helppo vapaapäivän herkku!
No vähän tuli mehut ulos piirakasta, kun ei malttanut odottaa asettumista... |
Marenkinen omenakakku (28cm)
Pohja100g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
200g vaniljarahkaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
- Vaahdota voi ja sokeri kevyesti
- Vatkaa joukkoon keltuaiset
- Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos
- Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi
- Taputtele taikina hieman jauhotetulla kädellä piirakkavuokaan
- Laita vuoka jääkaappiin
Täyte
4 isoa hapahkoa omenaa
1rkl sitruunamehua
1dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
2tl kanelia
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuutioiksi
- Laita omenanpalat ja täytteen muut aineet kattilaan
- Hauduta välillä sekoittaen alhaisella lämmöllä n. 7min
- Jäähdytä hiukan
- Tarkista täytteen makeus, käytä sokeria omenien happamuuden mukaan
- Kaada täyte vuokaan
- Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia
2 valkuaista
2rkl sokeria
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Lisää sokeri vähitellen
- Vatkaa kunnes seos on kiiltävää
- Lusikoi marenki piiraan päälle
- Paista vielä 6-7 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti