keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Popcorn Cupcakes

Tämä popcorni-idea on osunut silmään jo monestikin ja hieman eri tavalla aina toteutettuna. Hirmu hauska, eikö! Just passeli leffa-iltaan, tai ihan muuten vaan! Tarkotuksena oli tehdä näitä herkkuja jo parisen viikkoa sitten, mutta kaikki mun tarvitsemat haluamat tavarat, kuten punavalkoraidalliset muffinssikupit ja muuta, oli toisessa osoitteessa! Argh! Samaten noin pikku vaahtokarkit oli vähän hakusessa! Juuri sillon kun niitä ei mihinkään tartte, niitä on joka puolella. Mutta sitten kun niitä kaipailisi niin joutuu kissojen ja koirien kanssa etsiä niitä.. huonolla menestyksellä. Kun vihdoin ja viimein kaikki löytyi samasta osoitteesta, pääsin kokeilemaan näitä! Mufapohjanahan tässä voi käyttää ihan mitä tykkää, mutta ajattelin ottaa aika perusbasicmaun ettei tule kauheata sugaroverlodea.
Tästä reseptistä tuli just passelin verran, 6 kappaletta, näitä herkkumufia. Omat leivoskupit oli sen vertaa isommat kun "tavalliset" mufavuoat joten taikinaakin meni niihin puolet enemmän. Eipä haittaa!

           Sitruunamuffinssit (norm. 12kpl, amerikancupcakes 6kpl)

2         munaa
1½      sokeria
2rkl     sitruunamehua
2½dl  vehnäjauhoja
1tl       leivinjauhetta
2tl      vaniljasokeria
½dl    mantelijauhetta
2dl      kuohukermaa


  • Vaahdota munat ja sokeri kevyesti
  • Lisää sitruunamehu sokerivaahdon joukkoon
  • Yhdistä kuivat aineet
  • Lisää jauho-leivinjauheseosta ja kermaa vuorotellen muna-sokerivaahtoon
  • Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi
  • Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia
Päädyin kiinnittämään vaahtokarkit siirapilla. Siitä sai kans jänskän sivumaun muffinsseihin, kun se niihin imeytyi ja teki oikein meheviksi! Laitoin aina noin ruokalusikallisen siirappia mufan päälle ja siitä sitten levitin lusikalla tarvittaessa.


     "Popcornit" 

Siirappia 
Minivaahtokarkkeja
(kaasupoltin, tulitikkuja tms.)

  • Kaada noin ruokalusikallinen siirappia muffinsin päälle ja levitä tarvittaessa lusikalla
  • Kiinnitä minivaahtokarkkeja aloittamalla muffinssin alareunasta 
  • Kun vaahtokarkit ovat tarpeeksi hyvin kiinnittyneet, sulata hieman niiden pintaa kaasupolttimella, tulitikuilla (työläämpää) tai muulla vastaavalla luodaksesi popcornimaisen kuvan

Ihania leffahetkiä! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti