perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hedelmä Pavlova

Pavlovaa on himottanut kokeilla tehdä jo pitkään! Marengin makeus saa kaverikseen raikkaita hedelmiä, mikä olisi sen keväisempää? Ja juuri sopivasti pääsiäiseksi! Yksiltein en kuitenkaan kehdannut tätä ahmia, joten roudasin osan leivontakamoista siskoni kämpille ja yhteistuumin pyöräytettiin eka pavlovani! Voi että,  miten hyvää se olikaan.. Näitä pitäisi tehdä ainakin neljä kerralla! Pavlova kannattaa tarjoilla heti!


            Hedelmä Pavlova

4             valkuaista
2½dl       sokeria
2tl           vaniljasokeria
2tl            maissitärkkelystä

   Täyte
2dl         vispikermaa
400g      sitruunarahkaa
1tl          vaniljasokeria
1-2         kuorittua kiiviä
1            passionhedelmä
               mangoa






  • Kuumenna uuni 100 asteeseen
  • Voitele leivinpaperin päälle voilla noin 25cm halkaisijaltaan oleva ympyrä
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
  • Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaten koko ajan
  • Kun vaahto on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sihtaa maissitärkkelys joukkoon
  • Sekoita
  • Lusikoi vaahto leivinpaperille, voidellun alueen päälle
  • Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta
  • Paista n. 1,5 tuntia tai kunnes marenki on oljenväristä ja rapeaa pinnalta
  • Anna jäähtyä
  • Vaahdota kerma ja lisää rahka sekä vaniljasokeri
  • Sekoita lusikalla varovasti
  • Lusikoi marengin päälle
  • Vuole mangosta siivuja ja asettele ne rahkan päälle
  • Lisää kiivilohkoja sekä passionhedelmän sisus 


Lämmintä pääsiäistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti