Hedelmä Pavlova
4 valkuaista2½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl maissitärkkelystä
Täyte
2dl vispikermaa
400g sitruunarahkaa
1tl vaniljasokeria
1-2 kuorittua kiiviä
1 passionhedelmä
mangoa
- Kuumenna uuni 100 asteeseen
- Voitele leivinpaperin päälle voilla noin 25cm halkaisijaltaan oleva ympyrä
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaten koko ajan
- Kun vaahto on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sihtaa maissitärkkelys joukkoon
- Sekoita
- Lusikoi vaahto leivinpaperille, voidellun alueen päälle
- Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta
- Paista n. 1,5 tuntia tai kunnes marenki on oljenväristä ja rapeaa pinnalta
- Anna jäähtyä
- Vaahdota kerma ja lisää rahka sekä vaniljasokeri
- Sekoita lusikalla varovasti
- Lusikoi marengin päälle
- Vuole mangosta siivuja ja asettele ne rahkan päälle
- Lisää kiivilohkoja sekä passionhedelmän sisus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti